Advisering / bemiddeling |
827
page-template-default,page,page-id-827,page-child,parent-pageid-9,bridge-core-1.0.5,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
 

Elk jaar worden wel nieuwe appartementencomplexen gebouwd. Dit is de kans om bij het prille begin een goede basis neer te zetten voor de toekomstige VvE. Als beheerder maken wij vaak genoeg mee dat er bepaalde aktebepalingen zijn opgenomen die leiden tot discussie of onvrede. Dit soort discussies kunnen vaak worden voorkomen bij het opstellen van de Akte van Splitsing vóórdat deze is gepasseerd en daarmee dus leidend. Het wijzigen van de Akte van Splitsing hierna heeft nogal wat voeten in de aarde. Maar wat doen wij dan?

Hulp bij nieuwbouw projecten voor ontwikkelaars/bouwers

Wij kunnen ontwikkelaars en notarissen helpen bij het opstellen van de Akte van Splitsing. Het gebeurt regelmatig dat er geen of enkele kostenverdelers zijn opgenomen die later leiden tot discussie binnen de nieuwe VvE met tot gevolg onvrede richting de ontwikkelaar/bouwer en notaris. Wij kijken naar het nieuw te realiseren complex en de daaraan gerelateerde breukdelen en de manier van kostenverdeling. Zo kan er een onderscheid worden gemaakt tussen wonen en commerciële ruimten en ook bijvoorbeeld nog tussen kosten verdelen op basis van breukdeel of gelijke delen. Wanneer dit wordt gedaan moet er ook goed worden gekeken naar welke onderdelen hier dan onder vallen.

 

Hulp bij oplevering van de VvE

Formeel is de VvE reeds actief opgericht bij het passeren van de Akte van Splitsing maar effectief gaat de VvE pas werkelijk lopen bij oplevering van de algemene delen. Bij het opleveren van de algemene delen is een de VvE beheerder aanwezig, een vertegenwoordiger van het bestuur, eventueel een lid van de technische commissie en indien de VvE dit wenst een bouwkundige. Tevens zorgen we ervoor dat de garantiezaken met betrekking tot de gemeenschappelijke delen worden nagekomen en bewaken de garantietermijnen.

 

Bemiddeling verzekeringen

Elke VvE is verplicht een verzekering af te sluiten voor de opstal en wettelijke aansprakelijkheid. Eveneens kan er de behoefte bestaan om extra verzekering af te sluiten die de VvE en/of het bestuur beschermen tegen financiële schade door glasbreuk, ongevallen van vrijwilligers, bestuurdersaansprakelijkheid of juridische bijstand / rechtsbijstandverzekering. Symfonie VvE Beheer is aangesloten bij de stichting BvvB (Branche vereniging voor VvE Beheerders) en is bevoegd om te bemiddelen op het gebied van verzekeringen.