Advies en bemiddeling opstart VvE door Symfonie in Delft
Adviseren bij het opstellen van de Akte van Splitsing. Adviseren en bemiddelen garantietermijnen. Bemiddeling waar nodig. Symfonie in Delft.
Advies, garantie, appartement, algemene ruimten
827
page-template-default,page,page-id-827,page-child,parent-pageid-9,bridge-core-1.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-30.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1107
 

Elk jaar worden wel nieuwe appartementencomplexen gebouwd. Dit is de kans om bij het prille begin een goede basis neer te zetten voor de toekomstige VvE. Advies & bemiddeling bij de opstart van uw VvE: daar hebben we ruimschoots ervaring in. Als beheerder maken wij vaak genoeg mee dat er bepaalde aktebepalingen zijn opgenomen die leiden tot discussie of onvrede. Dit soort discussies kunnen vaak worden voorkomen bij het opstellen van de Akte van Splitsing vóórdat deze is gepasseerd en daarmee dus leidend wordt voor de VvE en de bewones. Het wijzigen van de Akte van Splitsing hierna heeft nogal wat voeten in de aarde. Ons advies bij de Akte van Splitsing en bemiddeling bij garantietermijnen helpt u verder.

Hulp bij nieuwbouw projecten voor ontwikkelaars/bouwers

Wij kunnen ontwikkelaars en notarissen helpen bij het opstellen van de Akte van Splitsing. Het gebeurt regelmatig dat er geen of enkele kostenverdelers zijn opgenomen. Dat leidt later tot discussie binnen de nieuwe VvE. Het gevolg: onvrede naar de ontwikkelaar/bouwer en notaris. Wij kijken vooraf naar het nieuw te realiseren complex. Wat zijn de gerelateerde breukdelen? Wat is de manier van kostenverdeling? We maken een duidelijk onderscheid tussen wonen en commerciële ruimten. Daarbij leggen we de breukdelen goed vast en hoe kosten daarmee verdeeld worden. Dit levert duidelijkheid op naar de bewoners. Geloof ons, het scheelt veel discussie achteraf. De Akte van Splitsing achteraf aanpassen heeft wat voeten in de aarde. Met onze ervaring adviseren en bemiddelen we graag. Advies & bemiddeling opstart VvE.

Hulp bij oplevering van de VvE

De VvE wordt actief zodra de Akte van Splitsing passeert bij de notaris. In de praktijk wordt de VvE pas echt actief als de algemene delen worden opgeleverd. Bij deze oplevering is de VvE beheerder aanwezig en een vertegenwoordiger van het bestuur. Eventueel is ook een lid van de technische commissie aanwezig en – indien de VvE dit wenst – een bouwkundige. We zorgen ervoor dat garantiezaken van de gemeenschappelijke delen worden nagekomen en we bewaken garantietermijnen.

Bemiddeling verzekeringen

Elke VvE is verplicht een verzekering af te sluiten voor de opstal en wettelijke aansprakelijkheid. Wilt u extra verzekeringen afsluiten die de VvE en/of het bestuur beschermen? Denk bijvoorbeeld aan:

  • financiële schade door glasbreuk
  • ongevallen van vrijwilligers
  • bestuurdersaansprakelijkheid
  • juridische bijstand / rechtsbijstandverzekering

Dan is het goed om te weten dat Symfonie aangesloten is bij de stichting BvvB. Dit is de Branche vereniging voor VvE Beheerders. Daarmee zijn we bevoegd om te bemiddelen bij deze extra verzekeringen.

>> https://www.bvvb.nl/ledenlijst

Advisering en bemiddeling bij garantiezaken en Akte van Splitsing